MERÅKERFJELL RIDESENTER startet sin virksomhet i 1991. Da kjøpte vi inn 10 islandshester, som sommeren 1992 tok turister med ut i fjellet. Dette var en tradisjon etter Oddmund Dyrhaug (1978) og Robert Strøm. Vi har hovedsakelig fjellridning, men også rideleir på våren, rideskole, terapiridnig, temming og gangsetting av islandshest og avl og salg av islandshester. 

Etter hvert som tiden har gått har antallet hester og aktiviteter bygget på seg og vi har i dag ca. 70 islandshester. I 1999 ble den første hesten fra «Meråkerfjell» født. Avl og salg er nå blitt en viktig del av vår virksomhet, på lik linje med fjellridningen.
Vinteren 2004 stod det nye ridehuset (23x45m) ferdig. Nå har vi muligheter til å drive aktiviteter hele året med ridekurs og temming/trening innendørs.
Fjellturene kan også være i kombinasjon med fiske eller sauesanking / tilsyn.

Vi har nå et komplett ridesenter der du kan ta med hesten og vennene i klubben på eget kurs med egen instruktør, stalle inn hestene, leie ridehuset og bo på plassen. Du kan også bestille ridekurs for islandshest hos oss, med instruktør som vi skaffer. Vi har hester som er meget godt egnet om dere vil låne.

LEIF KARSTEN HAUGEN
Leif K. Haugen tilhører urbefolkningen i Teveldalen. Mor Edith fra Skurdalsvolden og far Andreas fra Smedhaugen i Hegra.
Han ble født i 1950, utvandret til Stjørdal for å lære litt folkeskikk. Arbeidet med stålkonstruksjoner i 5-6 år. Gift med Turid fra Straumbygda i Rana siden 1974. Har to jenter og tre gutter sammen. Startet som sauebønder i 1977. Bygde hus, fjøs, gårdsvei og dyrket 120 dekar jord fram til 1981. Hadde på det meste 200 vinterfora søyer.

Vi kjøpte 10 islandshester i 1991 for å følge opp tradisjon med fjellridningen i Teveldalen. Slakta ned sauene i 1999 på grunn av at alle jervene også ville ha mat. Vi har bygd om fjøset til stall og kan med de nye boksene i ridehuset ha såpass som 40 hester på boks samtidig. Vi har plass til 8-10 føll i binge. På Skurdalsvolden øvre, der vi har unghester, er det i binge plass til flere enn vi har behov for.
    
Den store fordelen med å tilhøre urbefolkningen er at en med eller uten vilje er blitt tvangsfora med historier fra området. Det har vært om jakt og fiske, men også jordbruk, jernbanedrift, gårdsturisme, reindrift, smelteverksdrift, krig og lostrafikk, musikk, fest og slagsmål. Om de mange historiene og trivselen med å dele dem med andre naturglade mennesker har vært den største fordelen med Leif Karsten, begynner nok kjennskapen til islandshesten og dens fortreffelighet også å bli betydelig.

ANNE STINE HAUGEN
En vakker sommerdag i 1985 ble jeg født. Min karriere som rytter startet i sauefjøset oppi Myra, men min interesse for hest blomstret også tidlig i barndommen. Jeg, som mange andre, red mine første turer på hoppa Sol, som kom hit tre år før jeg ble født. Hun var akkurat passe sta til at jeg kunne ri henne. Også mange flere hester måtte «lide» da jeg og mine venner raste rundt på luftige turer. Jeg lurer fortsatt den dag i dag hvordan hestene kunne godta det vi utsatte dem for. Heldigvis har både fornuften og kunnskapen utviklet seg med årene. Da jeg var 9 år fikk jeg «min egen» hest, Tigull II. 

Siden det har jeg hatt gleden av å ri på mange gode hester. I 2000 kjøpte jeg hoppa Bára fra Teland (e. Heljar fra Vatnsleysa) som jeg konkurrerte på i noen år, som nå går i avl. Bára har gitt meg 4 lovende avkom som det skal bli spennende å begynne og temme ettervhert. Jeg har også temt, trenet og konkurrert på brødrene Bruni og Stormur fra Asphaugen (e. Manni fra Litla- Gardi). Jeg og Bruni ble uttatt på bruttolandslaget 04/05. I 2005 kjøpte jeg hingsten Kveikur fra Lian (e. Trur fra Wetsinghe) som er kåret med 8.10. Kveikur er mitt «prosjekt» som jeg håper å komme virkelig langt med, og så langt er vi godt på vei!

Jeg har arbeidet med hest på heltid siden 2004. Sept 07- juni 08 arbeidet jeg i Danmark hos verdensmester Johann Rúnar Skúlason. Det var et utrolig lærerikt år hvor jeg fikk gleden av å arbeide sammen med utrolig dyktige mennesker og meget gode hester. 
Januar 2009 flyttet jeg til Danmark og bor sammen med Agnar Snorri Stefánsson. Vi driver til daglig Stald Gavnholt i Midt- Jylland, som er en profesjonell treningstall med plass til ca 25 hester.

I 2011 ble Anne Stine verdensmester i V1 på hesten Muni fra Kvistum. I tillegg fikk hun tildelt FEIFs Fether-Price, som er en pris som blir gitt til én rytter hvert år, som et symbol på god horsemanship og et godt forbilde for andre ryttere.