FJELLRIDNING
Meråkerfjell ridesenter er inne i sitt seks og tyvende år som turoperatør, med fjellturer på islandshest. Sommersesongen byr på to- og tredagersturer i forbindelse med helg. Parallelt med dette har vi halv- og heldagsturer. Disse fortsetter vi med hele sommeren. Fra og med uke 30 har vi vanlig sommerprogram med turer som er fra to til fem dager.

Femdagersturer går fra ridesentret nordover til Kulltjerndalen, der vi overnatter i en flott hytte som vi leier av Meraker Brug. Neste dag går turen mellom Store- og Lille- Kjølhaugen, øst for Kråksjøen og ned til Sul i Verdalen, der vi overnatter på gammelskola. Tredje dag ri vi gamle kongeveg til Skalsstugan i Sverige. Er det plass på fjellhotellet overnatter vi inne ellers setter vi opp en 14-mannslavvu som vi overnatter i.

På Skalsstugan kan vi ta badstue og vi spiser alltid den flotteste treretters middag. Fjerde dag rir vi gjennom stor- elgens og bjørnens rike forbi Skalsvatnet og langs Tjerndalen til Hallsjøen. Denne dagen er helt fantastisk da vi rir i et terreng med store variasjoner, fra stor skog med meterhøg turt og gigantisk stormhatt, lier med fantastisk beite og enger med orkidéer. Ved Hallsjøen har vi en lavvuleir som vi også bruker til kortere turer. Herfra går oftest siste dag øst for Kjerringfjellet og Skurdalssjøen og heim.

Vi har også overnattingsturer sørover mot Stordalen og inn mot Sylene. Der er det overnatting på Turistforrenings hytter på Bjørneggen, Storerikvollen og Schulzhytta. Det er også her supre leirplasser for å overnatte i lavvu. 

To- og tredagersturer går også i samme området, men i en kortere runde. Da kan vi overnatte i en hytte ved dammen på Fjergen, i turistforeningens hytte ved Angeltjønna eller i lavvuleiren ved Hallsjøen. Lengden på dagsetappene justerer vi etter gruppens ferdigheter og vær. På alle turene satser vi på å ha flotte middager med bra variasjon.

Etter at vi tok i bruk «gammelstua» til overnatting er det mange som vil bo der og ri ulike dagsturer fra ridesentret.

For gjester som vil ha en ekstra spenning kan sausanking være tingen. Det foregår i månedsskifte aug. sept. Da blir det ofte lange dager og tøff ridning

Til snøen kommer for fullt har vi fremdeles kortere turer.
Vi har ridning  fra mellomjula og utover  vinteren. Vinterferiesesongen har vi ofte masse folk.  Resten av vinteren er det også tilbud om ridning både helg og ukedager. Hestenes ferietid er i november og desember.